Mirkutski blogi

september 4, 2009

Huvitavad hostelireklaamid Arshanis

Filed under: Uncategorized — mirkutsk @ 1:31 p.l.

CSC_0268

Arshan on üks pisike kuurortküla Burjaatias, mis asub kõrgete-kõrgete mägede vahel ja kus siin-seal pahisevad naturaalsed kuumaveeallikad.Sattusin nüüd seekord Arshani turismihooaja lõpuminuteil.

DSC_0179

Sealsetel elanikel on suviti väga huvitav elatise teenimise viis. Sisuliselt pakuvad vist kõik sealsed elanikud kodumajutust. Ja turismihooajal on terve küla täis kohalikke, kel on pisike papist silt peos, peal kiri „Zhiljo“, mis siis tähendab vene keeles eluaset.

Osad on sildi maja ette tõstnud ja istuvad ise kõrval, raamatut või ajaleht lugedes. Osad müüvad turul kurke ja ühtlasi on nende boxi kohale üles riputatud samanimeline silt. Lisaks hõigatakse seda venekeelset sõna tänaval-sööklates-turul igaleühele, kes võiks mittekohalik olla.

CSC_0269Huvitav on aga see, et mitte keegi ei mõtle välismaalastele! Ma tean ikka hulgim välkareid, kes Arshanis on käinud, ja hea on, kui keegi neile selgeks teeb, mida see „zhiljo“ ka tähendab. Suurem osa turiste on muidugi venelased.

Üritasime seekord ka natuke teavitustööd teha, ja soovitasime paaril papikesel ingliskeelne sõna „hostel“ oma tahvlile kirjutada. Aga tundus, et nad ikka ei saanud väga pointile pihta, miks seda vaja on… Noh igatahes me kirjutasime neile need ingliskeelsed sõnad paberile ette.

DSC_0187

Arshan ise on aga endiselt cool, tänu turistidele pole selles kohas jälgegi taolisest depressiivsest atmosfäärist, mis ootab rändajat perifeersemates külades;)

 

 

Paarkümmend km eemal on pisike küla, mis kannab nime „Võshka“, ja seal on need pahisevad kuumaveeallikad veelgi paremad. Süsteem toimib nii, et maksad 40-50 rubla, mille eest lastakse sind pahisevate jugade alla. Augusti viimasel päeval oli Võshka igatahes suht popp kant.

DSC_0211

1 kommentaar »

  1. Issand, ma olen ikka täiesti brasiiliastunud — vaatasin seda viimast fotot ja esimene mõte peas oli, et mis pagana magamiskotiga see daam küll on julgenud kodust väljuda… 🙂

    Kommentaar kirjutas Liisu — september 5, 2009 @ 6:27 p.l. | Vasta


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Blog at WordPress.com.